Regio Oost-Bohemen, ook leuk voor kinderen

Regio Oost-Bohemen, ook leuk voor kinderen

Omdat er zo veel moois te zien is in Tsjechië, brengen we regelmatig een regio onder de aandacht. Deze keer is dat Oost-Bohemen met daarin het Reuzengebergte (Krkonose) en het Boheems paradijs.

Rotssteden

Een bijzonder fenomeen in Oost-Bohemen zijn de rotsformaties: resten van een millennia oude zeebodem, die door de schurende werking van wind en water de meest bizarre vormen hebben gekregen.  Sommige rotsformaties spreken zo tot de verbeelding, dat er een legende aan verbonden is. Een van de bekendste ‘rotssteden’ van Tsjechië is die van Adršpach.

Reuzengebergte

reuzengebergte Krkonose TsjechIë

Reuzengebergte, foto: Ladislav Renner, Czech Tourism

Het Reuzengebergte (Krkonose) is niet alleen een mooie plek om in de zomer te gaan wandelen of klimmen, u kunt er ook goed op wintersport. Plaatsen als Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou en Harrachov zijn inmiddels ook in Nederland welbekend. Bijkomend voordeel: een wintervakantie in het Reuzengebergte is nog steeds voordeliger dan wintersport in veel andere landen.

 

Kloosters en kastelen

Slot Litomysl kasteel

Slot Litomysl, foto: CzechTourism, Libor Sváček

Op historisch gebied heeft Oost-Bohemen een volle schatkamer. Het cultuurstadje Litomyšl heeft een rijke geschiedenis, die er onder andere voor heeft gezorgd dat er een prachtig chateau is gebouwd. In een van de kloosters in deze regio, dat van Broumov zijn zelfs mummies te bewonderen.

 

Uitstapjes voor kinderen

Is het na al die natuur en cultuur tijd voor een speels avontuur? Ga dan op safari in de dierentuin van Dvůr Králové of spelen in St’astná Zeme, oftewel Geluksland. In dit grootste openlucht-speelparadijs van Tsjechië, vlak bij kasteel Hrubá Skála en de ruïne van Trosky, staan allerlei schommels, klimtoestellen, glijbanen en nog veel meer. Er is zelfs een compleet speelkasteel gebouwd.

Klimmen op nog grotere hoogte kan in een van de vele touwklimparken in het Reuzengebergte. Deze parken, die in Nederland ook steeds populairder worden, zijn in Tsjechië al veel langer een gewild uitstapje. Door die jarenlange ervaring zijn de parken van uitstekende kwaliteit: prachtig uitgevoerd met materiaal van de hoogste kwaliteit en dus veilig en geschikt voor alle leeftijden.

Ook benieuwd?

 

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Reactie plaatsen