6x attractieparken in Tsjechië

In Tsjechië vind je geen grote pretparken met achtbanen en wildwaterbanen, maar er zijn voldoende andere attractieparken waar gezinnen urenlang plezier kunnen beleven. Kinderen kunnen spelen, ravotten en op speelse wijze leren in deze 6 leuke familieparken in Tsjechië.

Liberec DinoPark, Foto: Liberec DinoPark, VisitCzechia

VIDA! Science Center in Brno

In het amusementspark VIDA! in de stad Brno kunnen kinderen op een speelse manier meer leren over de wetenschap. Met meer dan 180 exposities kunnen ze verschillende experimenten uitvoeren, zoals het lanceren van een raket, het presenteren van het weer en het ontdekken van de werking van een sleutel. De tentoonstelling is onderverdeeld in vier thema's: Planeet, Beschaving, Mens en Microwereld. Daarnaast heeft VIDA! ook een Theater of Science waar wetenschappelijke shows en 3D-films worden gepresenteerd.

VIDA! Science Center, Foto: VIDA! Science Center, VisitCzechia

Majaland Praag: Verken samen de betoverende wereld van Maja de Bij in Majaland Praag.

Dit overdekte pretpark, gelegen nabij de luchthaven van Praag in het POP Outlet Centre, is het grootste indoor pretpark van Bohemen. Het park biedt diverse attracties voor peuters en oudere kinderen, waaronder een schommelboom, dinocarrousel, vlinderdraaimolen en een 220 meter lange achtbaan met een hoogteverschil van negen meter. Het hele park is in het thema van Maja de Bij ingericht, inclusief een restaurant dat zich in een boom bevindt. Naast het pretpark is er ook het Dinosauria Museum in het POP Outlet Centre.

majalandMajaland, Foto: © Majaland Prague, VisitCzechia

Sprookjesachtige hel Čertovina bij Hlinsko

 Peklo Čertovina, gelegen in de bossen bij Hlinsko in Oost-Bohemen, is geen echt attractiepark, maar kinderen zullen hun ogen uitkijken. Het hele complex staat in het teken van de hel en de duivel, met een educatief parcours, een volledig gethematiseerd restaurant en duivels ingerichte appartementen. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen waarbij verschillende duivels de 'hel' laten zien. Daarnaast is er een grote speeltuin met glijbanen, springkussens en andere speeltoestellen.

Certovina bij Hlinkso, Foto: Peklo Certovina, VisitCzechia

Dino's in Tsjechië

Verken met je familie de geschiedenis van de aarde van 65 miljoen jaar geleden, toen dinosauriërs de wereld regeerden. Tsjechië heeft vijf DinoParken met zowel bewegende als statische modellen van deze oude heersers van de planeet. Je kunt deze themaparken vinden in Pilsen, Praag, Ostrava, Liberec en Vyškov in Zuid-Moravië. DinoPark Liberec bevindt zich in het centrum van de stad, op het dak van een winkelcentrum. Het bezoek begint symbolisch in een draaiende koker die de oerknal nabootst. In totaal biedt DinoPark Liberec zeventig levensgrote dinosaurusmodellen, tot in de kleinste details uitgewerkt en voorzien van geluidseffecten. Als je tijd over hebt in Liberec, kun je het populaire iQpark of iQlandia bezoeken en afkoelen in het aquapark Babylon.

Dinopark, Foto: Dinopark Liberec, VisitCzechia

Mirakulum in Centraal-Bohemen

Mirakulum is een van de meest plezierige pretparken van Tsjechië. Kinderen kunnen er urenlang ravotten en op mooie zonnige dagen spelen met water en modder. Het park ligt op minder dan een uur rijden van Praag en is ook goed bereikbaar vanuit het Reuzengebergte. Mirakulum is een prachtig gedecoreerde en ingerichte grote speeltuin. Het biedt een magisch klauterkasteel, een gigantische zandbak en een natuurlijk doolhof dat de fantasie van kinderen stimuleert. Daarnaast zijn er trampolines, een waterpark, een kinderboerderij en een verkeersspeeltuin. Er is zoveel te doen dat je gerust een hele dag in dit mooie park kunt doorbrengen.


Mirakulum, Foto: Central Bohemia Tourist Board, VisitCzechia

Park Boheminium

In het westen van Tsjechië, vlakbij het kuuroord Mariánské Lázně, bevindt zich Park Boheminium. Het park toont meer dan 70 miniaturen van belangrijke bezienswaardigheden uit Tsjechië, waaronder het kasteel Karlštejn, de burcht Bezděz en de televisietoren Ještěd. Boheminium behoort tot de vijf grootste miniatuurparken van Europa. Vanaf 2020 fokken ze ook minipaardjes met een schofthoogte van 75 cm. Je kunt het park bereiken via de kabelbaan, waar felgroene liftjes je 100 meter omhoog brengen.

Boheminium, Foto: Zivy Kraj, VisitCzechia

 

Over de schrijver
CzechTourism Benelux is de officiële toeristische organisatie van Tsjechië gevestigd in Amsterdam. Het Tsjechische Verkeersbureau biedt toeristische informatie aan en zet Tsjechië als vakantieland op de kaart in de Benelux door middel van offline en online marketing- en PR-activiteiten.
Reactie plaatsen