De beste apps voor je vakantie naar Tsjechië en Praag

De beste apps voor je vakantie naar Tsjechië en Praag

Is je volgende vakantie naar Tsjechië en/of Praag?  Dan is er zo veel te zien en beleven in Tsjechië, dat het soms moeilijk kiezen is. Daarom verzamelden wij de beste apps voor tijdens een vakantie naar Tsjechië voor je. Zo vind je altijd de leukste uitstapjes en activiteiten in de buurt van jouw luxe vakantie huis van CeskySight.

Bekijk hier de beste apps voor jouw vakantie in Tsjechië en Praag:

Bijgewerkt op 6-4-2021

Czech Republic the Land of Stories

Tsjechië is een vakantieland vol verhalen. Deze gratis app van CzechTourism wijst je de weg naar steden en regio’s met een fascinerend verhaal, zoals Praag, Český Krumlov en Brno. De app bevat routes langs de belangrijkste bezienswaardigheden, met tips van toeristen en de Tsjechen zelf. Maar je kunt ook je eigen route samenstellen. Bovendien houdt de app je op de hoogte van evenementen, het weer en de koers van de Tsjechische kroon.

Praag

Praag heeft zoveel moois om te bekijken en te ervaren. Prachtige wandelroutes langs de historische plekken. Interessante musea, beroemde restaurants en locale markten.
De mooiste plekken van Praag vind je in deze app.

Ontdek Tsjechië langs bekende filmlocaties

Zie jij straks met eigen ogen waar Casino Royal in Tsjechië is opgenomen? Download dan snel deze interactieve app. Deze splinternieuwe app leid je langs locaties in Tsjechië waar films zijn opgenomen. Niet alleen Tsjechische films, maar ook grote internationale films zoals Amadeus en Illusionist.

Benieuwd welk traditioneel Tsjechisch product wordt gemaakt in een bepaalde regio?

Tradities zijn een belangrijk onderdeel van de Tsjechische cultuur. Ontdek ze met deze nieuwe interactieve app. Je kunt bijvoorbeeld zien welk traditioneel product wordt gemaakt in een bepaalde regio. Of je kiest een reisschema dat hoort bij een traditie.

TOP 100 Czech Republic’s sights

Deze gratis app van Czech Tourism is een complete reisgids met 100 toeristische bezienswaardigheden in Tsjechië die je niet mag missen. Natuurlijk kun je ze niet allemaal in één vakantie bekijken, dus kun je makkelijk zoeken welke bij jou in de buurt liggen. Bovendien krijg je er foto’s en praktische informatie bij en kun je je eigen lijst met favorieten samenstellen.

Wil je een Vakantiehuis huren in Tsjechië, klik dan hier.

Czech Days – The official portal

Dit is een portal met alle toeristische informatie over Tsjechië. Lees alles over de Regio’s, Praag, Unesco monumenten en alle culture erfgoederen. Zodra je de app. hebt geïnstalleerd, kun je gaan downloaden en daarna altijd en overal alles off-line lezen.

Czech Republic Wine Trails

Hou je van fietsen en ben je geïnteresseerd in wijnen? Download dan deze app van met fietsroutes langs de wijngebieden in Moravië, Tsjechië.

Met deze app heb je de mogelijkheid om toeristische attracties en monumenten direct op de kaart te zien, inclusief de beschrijving ervan, foto’s en andere multimedia-inhoud.

iSki Czech

Deze app geeft je actuele informatie over alle skigebieden in Tsjechië.

Czech Spa Resorts

De beste vier- en vijfsterren spahotels op je iPad – het kan met de app Czech Spa Resorts. De Romeinen en de Kelten kenden de weldadige werking van de thermische bronnen van Teplice al, maar vanaf de 18e eeuw kwamen steeds meer mensen naar Tsjechië voor een kuur. En dat gebeurt nog steeds, om medische redenen maar ook om gewoon te genieten. De beste kuurlocaties vind je met deze app.

Turista v Mobilu

Deze app met alle wandel- en fietsroutes in Tsjechië biedt je heel veel routes in elke regio. De app is in het Tsjechisch, maar de kaarten kun je prima gebruiken. Bovendien bevat de app veel links naar websites van toeristenbureaus, die wel vaak een Engels of Duitse versie hebben.

Mapy.cz

Deze handige app bevat een kaart van Tsjechië met alle plaatsen, wegen en andere belangrijke kenmerken. Er is ook een speciale toeristische versie en een wintereditie met alle langlaufroutes.

Prague Trips by Public Transport

Deze app van het Praagse openbaarvervoerbedrijf bevat 40 routes in het centrum van Praag en de directe omgeving, uiteraard met informatie over hoe je er het snelst komt met het openbaar vervoer. De app moet worden gedownload via een wifi-verbinding en is daarna zowel online als offline te gebruiken.

Czech Money mobile app

Deze app informeert de reiziger over de Tsjechische bankbiljetten en munten

Idos.cz

Ga je ook buiten Praag met het openbaar vervoer reizen? Dan geeft deze app je informatie over OV-verbindingen in heel Tsjechië.

Hoe je je vakantie in Tsjechië ook gaat invullen, met deze apps heb je alle informatie die je nodig hebt altijd bij je. Welke ga jij downloaden?

Wil je een Vakantiehuis huren in Tsjechië, klik dan hier.

Over de schrijver
Mijn naam is Jellie Banga. Mijn passie voor Tsjechië ontstond jaren geleden, toen ik in 2005 met mijn man en drie dochters voor het eerst op vakantie ging naar Tsjechië. Na die eerste vakantie waren we voorgoed verliefd op Tsjechië. Dat was de start van CeskySight op. Inmiddels is CeskySight uitgegroeid tot een volwaardige reisorganisatie met meerdere medewerkers. Mijn passie is mijn werk geworden en dat maakt me ontzettend gelukkig. Via deze site deel ik mijn kennis en ervaring met jou.
Matty Seubring
Door

Matty Seubring

op 21 Aug 2015

kan de app turista v mobili niet vinden

Jellie van der Veen
Door

Jellie van der Veen

op 24 Aug 2015

Beste Matty, Zojuist nog even gecheckt maar we kunnen toch echt de app downloaden, de link werkt prima. Zou het te maken kunnen hebben met de browser die je gebruikt?

Reactie plaatsen